Biziday.ro a devenit Moise.ro, dar aplicatia isi pastreaza numele

Joi, 29 Iunie 2017, ora 11:17
1734 citiri
Biziday.ro a devenit Moise.ro, dar aplicatia isi pastreaza numele
Foto: Facebook/ Aplicatia Biziday

Blogul Biziday.ro isi va schimba denumirea si va deveni Moise.ro, a anuntat jurnalistul Moise Guran. Acesta sustine ca vrea sa separe zona editoriala de cea de stiri.

In schimb, aplicatia de stiri isi va pastra numele Biziday, mai informeaza jurnalistul.

"Explicatia scurta pentru aceasta schimbare este ca trebuia sa separ zona editoriala de zona de stiri.

Eu am opinii, acestea sunt, prin definitie, subiective, nu toata lumea este de acord cu opiniile mele, dar toata lumea are nevoie de stiri verificate, importante, serioase.

Ceea ce nu inseamna ca nu imi asum in continuare Aplicatia Biziday, sau ca daca tastati in bara de adresa biziday.ro nu veti ajunge tot pe acest site, cel putin o perioada de timp", a scris Moise Guran, pe site-ul sau.

Acesta a mentionat ca, inca de cand a lansat aplicatia de stiri cu numele Biziday, a stiut ca va trebui sa-si schimbe numele blogului, Biziday.ro fiind "totusi consacrat ca un blog personal".

"In meseria de jurnalist, amestecarea zonei editoriale cu cea de stiri este un pacat, din punct de vedere etic. Pe de alta parte, punerea in context a stirii este foarte importanta, dar asta o duce spre zona de analiza. De la analiza la opinie mai e un pas.

Echipa Biziday s-a straduit intotdeauna sa mentina distincte cele doua zone. (...) Multi au fost dezamagiti atunci cand au constatat ca Aplicatia Biziday nu gazduieste nici macar opiniile mele. Asta pentru ca ea trebuie sa ajunga la cat mai multi oameni, inclusiv la cei care nu sunt de acord cu mine, sau care ma antipatizeaza din diferite motive.

Aplicatia ofera stiri pe care le poate intelege fiecare cum vrea. E ca apa sfintita, nu face nici bine, nu face nici rau. Lipsa stirilor face insa foarte mult rau. Ii separa pe oameni de lumea in care traiesc, vulnerabilizandu-i.

La sase luni de la lansare, Aplicatia Biziday a adunat peste 270 de mii de descarcari. Sigur, e foarte bine, dar deocamdata aceasta este bula emisiunii tv Biziday, a blogului Biziday si a mea, Moise. Separarea opiniilor mele de munca de adunare, verificare si distribuire de stiri pe care o facem eu si colegii mei la Aplicatia Biziday ar trebui sa ii permita acesteia sa depaseasca limitele acestei bule. Atata tot", a mai explicat Moise Guran.

Nu a venit un cutremur de 10 grade in Romania. Moise Guran: Aplicatia Biziday a luat-o raznaMoise Guran a eliminat alerta de cutremur din aplicatia Biziday si va face plangere la PolitieMoise Guran dezvaluie ce va face in locul emis ...citeste mai departe despre "Biziday.ro a devenit Moise.ro, dar aplicatia isi pastreaza numele" pe Ziare.com

#Biziday schimbat nume Moise ro, #aplicatie Biziday stiri, #blog Biziday schimbat nume, #Moise Guran schimbat nume blog Biziday , #Stiri Internet