Britanicii au mai multa incredere in Wikipedia decat in mass-media

Luni, 11 August 2014, ora 15:15
1131 citiri
Britanicii au mai multa incredere in Wikipedia decat in mass-media

Jimmy Wales, cofondator al Wikipedia, si-a exprimat satisfactia fata de un sondaj potrivit caruia britanicii au mai multa incredere in enciclopedia online scrisa de voluntari decat in presa, informeaza luni AFP.

"Britanicii au mult mai multa incredere in Wikipedia decat in mass-media. Este un lucru pe care am reusit sa-l facem", a declarat el, cu prilejul ceremoniei de inchidere a 'Wikimania', conferinta internationala anuala a Fundatiei Wikimedia.

Omul de afaceri american s-a referit la un sondaj realizat pe un esantion de 2.000 de persoane publicat sambata de institutul YouGov. Conform acestuia, 64% dintre cei intervievati au incredere in veridicitatea celor scrise de autorii Wikipedia. Cifra scade la 61% in ce-i priveste pe jurnalistii de la BBC, la 45% pentru ziarele de informare precum Times sau Guardian si la 13% pentru tabloide cum ar fi The Sun.

"Marea Britanie are o presa foarte variata si o traditie puternica. Faptul ca devansam un post precum BBC, cu o reputatie excelenta, este deosebit de interesant. Este chiar un pic infricosator", a sustinut Jimmy Wales. "Nu ma voi odihni pana cand nu ne vom bucura din partea publicului de o incredere mai mare decat cea acordata pentru Enyclopaedia Britannica", a promis el.

Sondajul YouGov de sambata arata ca Wikipedia este mereu devansata in termeni de fiabilitate de Enyclopaedia Britannica, in care au incredere 83% dintre britanici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incredere britanicii Wikipedia, #incredere enciclopedia online, #incredere presa Marea Britanie , #Stiri Internet