Canada a initiat procedura de extradare in SUA a directorului financiar Huawei

Vineri, 01 Martie 2019, ora 21:15
892 citiri

Guvernul Canadei a initiat, vineri dupa-amiaza, procedura de extradare in Statele Unite a directorului financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, dar decizia va fi luata de o instanta judiciara.

"Astazi, oficiali din cadrul Departamentului canadian al Justitiei au aprobat oficial lansarea procedurii de extradare in cazul lui Meng Wanzhou", se arata intr-un comunicat al institutiei transmis vineri, informeaza site-ul GlobalNews.ca.

Decizia privind extradarea in Statele Unite va apartine justitiei din Canada, informeaza BBC.

Departamentul american al Justitiei a decis in ianuarie inculparea companiei Huawei si a directorului financiar Meng Wanzhou pentru conspiratie de incalcare a sanctiunilor impuse Iranului.

Meng Wanzhou a fost arestata in Canada pe 1 decembrie 2018, la solicitarea Statelor Unite.

China denunta un caz politic, care intervine in contextul negocierilor cu Statele Unite pe tema reglementarilor comerciale.

Pe fondul tensiunilor, un cetatean canadian a fost condamnat la moarte de o instanta judiciara din China pentru trafic de droguri. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a acuzat Administratia de la Beijing ca utilizeaza arbitrar pedeapsa capitala. Alti doi cetateni canadieni au fost arestati recent in China. ...citeste mai departe despre "Canada a initiat procedura de extradare in SUA a directorului financiar Huawei" pe Ziare.com

#director financiar Huawei extradare Canada SUA , #Stiri Internet