Car de trasmisie prin satelit, pentru SRR

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:40
1500 citiri
Car de trasmisie prin satelit, pentru SRR

Presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Maria Toghina, a declarat miercuri pentru Agentia NewsIn ca achizitia carului de transmisie cu conectare prin satelit este o premiera pentru SRR, care are in prezent doua care stereo destinate exclusiv inregistrarilor muzicale digitale. 

"Nu avem niciun car de transmisie prin satelit, de aceea intentionam sa achizitionam unul care, intr-o prima etapa, sa acopere transmisiunile radio in direct in situatii de urgenta si speciale.

Dorinta SRR este aceea de a diversifica modalitatile tehnice de transmisii in direct, avand la baza principiul mobilitatii echipamentelor de transmisie la locurile in care au loc evenimente importante pentru ascultatorii Radio Romania", a declarat Maria Toghina, presedinte director general al SRR.

Presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune a precizat totodata ca proiectul dotarii SRR cu care de transmisii radio prin satelit a devenit o prioritate in ultimii ani, cand Radio Romania a intentionat sa faca transmisii in direct de la evenimente importante din tara, dar nu a avut posibilitatea.

"Proiectul dotarii SRR cu care de transmisii radio prin satelit a devenit o prioritate pentru SRR in ultimii ani, avand in vedere inundatiile care au avut loc in mai multe regiuni ale tarii, locuri din care am intentionat sa efectuam transmisii in direct, dar in care nicio companie de telefonie fixa nu a putut sa ne puna la dispozitie circuite telefonice.

Transmisia prin satelit permite jurnalistilor si tehnicienilor SRR deplina mobilitate si operativitate in indeplinirea misiunii lor", a afirmat Maria Toghina. Potrivit acesteia, SRR intentioneaza sa achizitioneze si o antena de satelit mobila, care urmeaza sa fie utilizata pentru nevoile SRR de realizare a transmisiunilor in direct.

In prezent, SRR dispune de doua care stereo destinate exclusiv inregistrarilor muzicale digitale fabricate in urma cu mai bine de 10 ani, a mai spus Toghina.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) vrea sa cumpere un car de transmisie cu conectare prin satelit cu 420.168 lei, fara TVA, pentru care va organiza o licitatie deschisa la 28 iunie, potrivit unui anunt al SRR publicat miercuri pe e-licitatie.ro. 

#car, #trasmisie, #satelit, #societatea romana, #radiodifuziune , #Stiri Internet