Cartelele SIM clasice, pe cale de disparitie? Sistemul revolutionar pregatit pentru telefoanele noastre

Luni, 20 Iulie 2015, ora 10:41
1055 citiri
Cartelele SIM clasice, pe cale de disparitie? Sistemul revolutionar pregatit pentru telefoanele noastre
Foto: Arhiva Ziare.com

Marii producatori de telefoane mobile ar putea renunta la cartelele SIM clasice, astfel ca e posibil ca, in curand, sa nu mai avem nevoie de o bucata de plastic pentru a putea avea acces la serviciile operatorilor.

GSM Association, care reprezinta interesele a sute de companii telecom din toata lumea, va face un anunt oficial in acest sens, potrivit informatiilor obtinute de Financial Times.

Cartelele SIM clasice vor fi inlocuite cu unele electronice (e-SIM), iar aceasta miscare va schimba fundamental modul in care consumatorii vor folosi serviciile operatorilor de telefonie mobila.

Sursa citata mentioneaza ca masura va oferi o putere mai mare de control a planurilor tarifare pentru gigantii IT precum Samsung sau Apple.

Dar cum va functiona acest sistem?

Sydney Morning Herald arata, ca in loc sa te duci la un magazin al unei companii telecom pentru a primi cartela, e-SIM va permite ...citeste mai departe despre "Cartelele SIM clasice, pe cale de disparitie? Sistemul revolutionar pregatit pentru telefoanele noastre" pe Ziare.com

#cartele sim telefoane, #cartele sim electronice, #cartele SIM , #Stiri Internet