Cat de inteligente au devenit orasele? Viata printre ziduri cu ochi si urechi

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 08:38
1141 citiri
Cat de inteligente au devenit orasele? Viata printre ziduri cu ochi si urechi
Foto: BBC

Conceptul de "oras inteligent" este la acest moment unul ambiguu. In linii mari, orasul "smart" foloseste tehnologia informatiei si a comunicatiilor pentru rezolvarea problemelor urbane, imbunatatind, in consecinta, calitatea vietii cetatenilor sai.

Insa "inteligent" inseamna lucruri diferite pentru orase diferite. Pentru unele poate fi vorba de solutii in vederea reducerii poluarii si a fluidizarii traficului, pentru altele de un sistem eficient de colectare a gunoiului, iar pentru altele de combaterea infractiunilor sau de extinderea spatiilor verzi.

In majoritatea cazurilor, mijloacele prin care un oras devine "inteligent" implica retele de senzori, centre de date sau aplicatii care sa vina in ajutorul cetatenilor.

Mari companii din domeniul tehnologiei ca IBM, Microsoft, Siemens, Cisco si Intel au dezvoltat in ultimii ani o serie de produse destinate solutionarii unei game variate de situatii neplacute din mediul urban.

Anul trecut, IBM avea aproximativ 2.500 de ...citeste mai departe despre "Cat de inteligente au devenit orasele? Viata printre ziduri cu ochi si urechi" pe Ziare.com

#orase inteligente, #tehnologie orase , #Stiri Internet