Cativa oameni din San Francisco ne fac dependenti de telefoane? Razboiul pornit de un fost angajat Google

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 17:33
884 citiri
Cativa oameni din San Francisco ne fac dependenti de telefoane? Razboiul pornit de un fost angajat Google
Foto: Arhiva Ziare.com

Tristan Harris, care a lucrat pana de curand la Google ca "filosof de produs", intruchipeaza un fel de constiinta a companiilor din Silicon Valley.

In varsta de 32 de ani, Harris este cofondator al grupului Time Well Spent, prin care urmareste sa schimbe modul in care sunt concepute site-urile si aplicatiile folosite de milioane de oameni din intreaga lume.

Fost angajat al Google, Harris militeaza pentru un design etic al software-ului, care sa ii ajute pe oameni sa se poata deconecta mai usor de la dispozitivele care le distrag atentia de la activitatile cu adevarat importante, scrie The Atlantic.

In timp ce multi acuza lipsa de vointa a utilizatorilor pentru dependenta colectiva de tehnologie din prezent, Harris sustine ca de vina pentru impulsul de a verifica constant telefonul este de fapt designul aplicatiilor si site-urilor accesate.

Potrivit lui Harris, exista o mie de oameni de cealalta parte a ecranului a caror slujba este sa foloseasca vulnerabilitatile ...citeste mai departe despre "Cativa oameni din San Francisco ne fac dependenti de telefoane? Razboiul pornit de un fost angajat Google" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dependenta smartphone, #design site aplicatii, #manipulare utilizatori , #Stiri Internet