Ce parole folosesti? Afla cele mai neinspirate combinatii!

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 19:09
2243 citiri
Ce parole folosesti? Afla cele mai neinspirate combinatii!

Peste o treime dintre parolele posesorilor de conturi online sunt simple si usor de ghicit, in timp ce 9% dintre detinatori folosesc o singura parola pentru toate conturile, se arata intr-un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab.

Potrivit cercetarii, 34% dintre utilizatorii online din 25 de tari folosesc parole simple si nu constientizeaza pe deplin riscurile la care se supun. De asemenea, 17% dintre parole includ data nasterii, 10% al doilea prenume, iar 9% numele animalului de companie.

Practic, un infractor le poate afla cu usurinta cautand pe Internet, prin intermediul retelelor de socializare. In plus, 8% dintre cei intervievati utilizeaza combinatii simple de cifre precum "123456", sau altele asemanatoare, iar 5% dintre respondenti folosesc pur si simplu cuvantul "password".

O alta problema, deseori trecuta cu vederea, este utilizarea repetata a unei parole. Astfel, studiul O+K arata ca 9% dintre persoane au o singura parola pentru toate conturile, in timp ce 37,1% folosesc mai multe parole de acces.

Totodata, majoritatea utilizatorilor (71%) prefera sa memoreze parolele, dar de cele mai multe ori consecinta este utilizarea unor parole simple sau a unei singure parole pentru mai multe conturi.

De asemenea, 46% dintre utilizatori au recunoscut ca au uitat o parola vitala cel putin o data, iar 12% isi noteaza pur si simplu parolele pe o foaie de hartie si le pastreaza in apropierea computerului, in timp ce 23% folosesc o agenda obisnuita in acest scop.

Programele speciale de stocare a parolelor sunt folosite de numai 7% dintre utilizatori, cu toate ca acest tip de solutii asigura cea mai buna protectie, sunt de parere specialistii Kaspersky Lab.

Studiul O+K Research a fost realizat pe un esantion de 11.000 de persoane, in 25 de tari din America Latina si de Nord, Orientul Mijlociu, Asia si Africa.

#parole online, #parole simple, #parole romani , #Stiri Internet