Ce se poate face pentru ca institutiile statului sa lucreze efectiv in slujba cetateanului

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 16:22
1115 citiri
Ce se poate face pentru ca institutiile statului sa lucreze efectiv in slujba cetateanului
Foto: Arhiva Ziare.com

Relatia contribuabilului roman cu autoritatile este una complicata, iar romanii s-au saturat de cozi interminabile, de plimbat hartii dintr-o parte in alta sau de incercarile fara succes de a obtine informatii. Birocratia este unul dintre marile obstacole pentru aproape toata lumea care traieste in tara noastra, insa am putea ajunge la luminita de la capatul tunelului.

Ziare.com a stat de vorba cu Constantin Surdu, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Societatii Informationale, despre introducerea unei noi structuri in adiministratia publica.

Numita Chief Information Office, aceasta ar urma sa lucreze in vederea reducerii birocratiei si sa fie in avantajul cetatenilor si a mediului privat.

El considera ca perioada actuala se caracterizeaza printr-o utilizare si dezvoltare semnificativa a tehnologiei informatiilor si comunicatiilor, in toate domeniile de activitate ale societatii umane.

"Are loc o dezvoltare exponentiala continua, cu viteza extraordinara, fara ...citeste mai departe despre "Ce se poate face pentru ca institutiile statului sa lucreze efectiv in slujba cetateanului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet administratie publica, #internet birocratie , #Stiri Internet