"Ce Zice Legea", aplicatia prin care vei fi pus la curent in timp real cu schimbarile din legislatie

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 17:31
2279 citiri
"Ce Zice Legea", aplicatia prin care vei fi pus la curent in timp real cu schimbarile din legislatie
Foto: code4.ro

Scandalul ordonantelor de urgenta care au scos sute de mii de oameni in strada are si efecte inedite. Un grup de tineri a decis sa puna la punct un proiect prin intermediul caruia cetatenii sa fie tinuti la curent in timp real cu schimbarile din legislatie.

Initiativa apartine celor de la Code4Romania, care se prezinta ca fiind "o comunitate de tineri profesionisti si entuziasti care dezvolta solutii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societatii".

"Ce Zice Legea este un proiect care isi propune sa mentina cetatenii informati cu privire la legislatia propusa si aflata in dezbatere la orice moment, pentru a incuraja societatea sa ia parte la discutiile legate de aceasta. Noi asiguram tracking-ul legilor, tu trebuie doar sa iti construiesti un profil si sa alegi ce anume vrei sa afli in timp real despre legi. Vei primi notificari cand ceva se schimba astfel incat sa poti lua atitudine in cunostinta de cauza.

In acelasi timp vom da acces la legislatia in vigoare, vom oferi, cu sprijinul Funky Citizens, un dictionar de legaleza si vom explica pe cat posibil cele mai comune concepte de legislatie pentru a ajuta orice persoana sa fie cat mai corect informata cu privire la contextul legislativ in care traieste si lucreaza", se arata pe pagina special dedicata proiectului.

Aplicatia, care va fi disponbila gratuit atat in varianta pentru mobil - si iOS si Android -, cat si web, este deocamdata in lucru, urmand ca in luna martie sa intre in faza de dezvoltare si apoi sa fie lansata, informeaza iQuads.ro.

Proiectul a fost incurajat si de faptul ca incepand din vara accesul la primele doua parti ale Monitorului Oficial va fi liber, a declarat Bogdan Ivanel, presedinte al asociatiei Code4Romania, pentru iQuads.ro.

"Ce ne-ar ajuta cel mai mult ar fi sa marim echipa de specialisti juridici pentru ca tot ei se vor ocupa si de explicarea termenilor si conceptelor juridice pe intelesul tuturor, o alta parte a proiectului.

Avem nevoie de oameni din industriile creative pentru a gasi formulele cele mai bune de prezentare a acestor concepte juridice, aceasta traducere din legaleza. Si bineinteles avem nevoie intotdeauna de programatori si testeri", a mai declarat el.

Proiectul este initiat in contextul in care mai multi politicieni au declarat in ultimele zile ca protestatarii au iesit in strada fara sa stie ce contin controversatele ordonante de urgenta prin care Guvernul Grindeanu a incercat sa modifice peste noapte Codurile Penale.

De aseme ...citeste mai departe despre ""Ce Zice Legea", aplicatia prin care vei fi pus la curent in timp real cu schimbarile din legislatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect Ce zice legea , #Stiri Internet