Ceasurile inteligente Apple, mai cautate decat oricand: Gigantul american a obtinut venituri uriase din vanzari

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 10:28
4056 citiri
Ceasurile inteligente Apple, mai cautate decat oricand: Gigantul american a obtinut venituri uriase din vanzari
Foto: Apple

Apple a inregistrat cel mai bun trimestru de pana acum in ceea ce priveste vanzarile de ceasuri inteligente, compania reusind sa vanda peste 6 milioane de exemplare de Apple Watch.

Conform firmei de analiza Canalys, ultimul trimestru a fost unul excelent pentru divizia de smartwatch-uri a celor de la Apple. Compania americana a reusit sa vanda peste 6 milioane de exemplare de Apple Watch.

Cele 6 milioane de modele vandute au adus Apple venituri de 2,6 miliarde de dolari. Acest record in materie de vanzari a ajutat Apple sa acapareze in ultimul trimestru aproximativ 80% din piata de smartwatch-uri.

Cei de la Canalys pun acest succes pe seama a doi factori. Pe de o parte, este meritul campaniilor de marketing derulate de Apple, de cealalta parte o contributie importanta a avut-o si realinierea preturilor, care a atras audiente mai largi.

Cresterea de la an la an a vanzarilor de Apple Watch in ultimul trimestru este de 12%. Canalys estimeaza ca, per total, in 2016 Apple a vandut 11,9 milioane de ceasuri inteligente, reprezentand 49% din piata.

Apple se situeaza la mare distanta de competitori. Locurile doi si trei sunt adjudecate de Fitbit si Samsung, cu 17%, respectiv 15% din piata de smartwatch-uri.

In urma cu doar o saptamana, seful Apple, Tim Cook, a declarat ca cererea de Apple Watch a fost atat de mare in ultimul trimestru, incat Apple nu a putut sa le produca suficient de repede. ...citeste mai departe despre "Ceasurile inteligente Apple, mai cautate decat oricand: Gigantul american a obtinut venituri uriase din vanzari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari Apple Watch, #venituri Apple ceasuri inteligente , #Stiri Internet