Cele mai mari riscuri pentru companii: Atacurile cibernetice si problemele facute de angajati

Luni, 01 Februarie 2016, ora 13:00
1112 citiri
Cele mai mari riscuri pentru companii: Atacurile cibernetice si problemele facute de angajati
Foto: Arhiva Ziare.com

Atacurile cibernetice si amenintarile din interior, generate inclusiv de angajati rau intentionati care sustrag, manipuleaza sau distrug date, reprezinta riscurile cu cea mai mare rata de crestere in 2016 pentru companii.

Aceasta concluzie este desprinsa dintr-un raport al EY, remis Ziare.com, care se bazeaza pe un sondaj realizat la nivel global, la care au participat 665 de directori executivi din 9 industrii, de la servicii financiare la energie si utilitati.

Cercetand folosirea instrumentelor de analiza a datelor pentru investigarea incidentelor sau pentru gestionarea riscurilor, studiul a descoperit ca riscul de frauda interna se situeaza pe prima pozitie, cu o rata de 77%, in vreme ce riscul de patrundere neautorizata in sistem sau cel de amenintare interna ocupa locul doi, cu 70%.

69% dintre respondenti au declarat ca mai au eforturi de facut pentru a reusi sa-si actualizeze procedurile antifrauda, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiza a datelor de criminalitate ...citeste mai departe despre "Cele mai mari riscuri pentru companii: Atacurile cibernetice si problemele facute de angajati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#riscuri cibernetice companii, #amenintari cibernetice companii, #atacuri cibernetice companii , #Stiri Internet