CNADNR va avea o retea securizata de comunicatii de date de arie extinsa

Luni, 28 Februarie 2011, ora 00:07
1756 citiri
CNADNR va avea o retea securizata de comunicatii de date de arie extinsa

Guvernul a aprobat realizarea, de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), in colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), a retelei securizate de comunicatii de date de arie extinsa pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit Newsin. 

Astfel, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial, Serviciul de Telecomunicatii Speciale este autorizat sa achizitioneze de pe piata publica servicii de comunicatii de bucla locala sau alte tipuri de servicii de comunicatii pe care STS nu le poate asigura cu resurse proprii.

Actul normativ prevede ca modalitatea de recuperare a sumelor reprezentand costul acestor servicii, precum si orice alte detalii se stabilesc prin protocol comun, incheiat intre MTI, CNADNR si STS: Creditele bugetare utilizate de catre STS se recupereaza din veniturile proprii ale CNADNR, se mai arata in hotararea de guvern.

Totodata, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii, CNADNR si STS vor emite normele tehnice privind modul de utilizare a retelei.

#cnadnr, #retea de comunicatii, #mti , #Stiri Internet