Codurile secrete ale GSM, publicate online de hackeri

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 15:47
1791 citiri
Codurile secrete ale GSM, publicate online de hackeri

Un grup de 24 de hackeri a publicat online codurile secrete ce protejeaza circa 80% din numarul total al telefoanelor mobile din lume.

Dupa cum a explicat specialistul german in criptare, Karsten Nohl, in varsta de 28 de ani, operatiunea a vrut sa evidentieze lacunele sistemului de securitate ce protejeaza sistemul global de comunicatii mobile (GSM), pentru a-i determina pe operatori sa ia masuri, conform CBS News.

In cadrul unei conventii a hackerilor desfasurata la Berlin saptamana aceasta, Nohl a declarat ca telefoanele ale caror coduri au fost sparte si publicate pe Internet sunt din 212 tari. Practic, consecinta directa a actiunii hackerilor este interceptarea convorbirilor a peste trei miliarde de persoane.

Hackerii au vrut sa atraga atentia asupra faptului ca tehnologia trebuie upgradata in cazul telefoanelor mobile si considera ca gestul lor si-a atins scopul.

Operatiunea hackerilor nu a afectat convorbirile telefonice efectuate prin serviciile 3G care sunt protejate de un cod de securitate diferit.

Reprezentantii GSM se vor intalni in februarie, cand urmeaza sa fie revizuite masurile de securitate, ultima oara modernizate in urma cu 21 de ani.

#coduri, #gsm, #hackeri, #mobile, #secrete, #telefoane , #Stiri Internet