Comoara ascunsa in smartphone-ul tau

Duminica, 23 Octombrie 2016, ora 07:49
1212 citiri
Comoara ascunsa in smartphone-ul tau
Foto: Arhiva Ziare.com

Telefonul tau este mai valoros decat credeai. Fiecare smartphone contine metale pretioase precum aur, argint, cupru, platina si paladiu.

Iar aceste metale sunt in prezent mai pretioase ca niciodata, in contextul in care ne confruntam cu perspectiva ca intr-o zi sa nu ne mai putem baza pe rezervele subterane, scrie BBC.

Se estimeaza ca un iPhone obisnuit contine 0,034g de aur, 0,34 grame de argint, 0,015 grame de paladiu si mai putin de o miime de gram de platina. De asemenea, contine metale mai putin pretioase, dar deloc de neglijat, precum aluminiul (25 de grame) si cuprul (15 grame).

Costurile umane ale bateriei smartphone-ului tau

Intr-un smartphone mai pot fi gasite si elemente rare, cum ar fi ytriu, lantan, terbiu, neodim, gadoliniu si praseodim. Lista de "ingrediente" continua cu materiale ca platic si sticla.

Evident, toate acestea se gasesc in cantitati mici si chiar minuscule in fiecare telefon, asa ca mineritul electronic la scara individuala nu are niciun ...citeste mai departe despre "Comoara ascunsa in smartphone-ul tau" pe Ziare.com

#smartphone metale pretioase, #aur telefon, #minerit urban , #Stiri Internet