Compania Google, data in judecata pentru ca discrimineaza femeile

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 11:34
1008 citiri
Compania Google, data in judecata pentru ca discrimineaza femeile
Foto: Facebook/Google

Trei foste angajate ale companiei Google au dat gigantul in judecata, pe motiv ca salariile pe care le plateste femeilor sunt mai mici decat cele pe care le incaseaza barbatii aflati pe pozitii similare.

Cele trei sustin ca Google este constienta de situatie, insa nu a facut nimic pentru a o remedia, arata BBC.

Procesul vine intr-un moment in care companiile din Sillicon Valley sunt in centrul unui scandal imens, fiind acuzate de discriminare pe baza de sex. Inclusiv Google este anchetata de Departamentul Muncii din SUA, legat de practicile sale.

"E timpul sa nu mai ignoram aceste probleme", afirma Kelly Ellis, fost inginer de software la Google, una dintre cele trei femei care au dat compania in judecata.

Aceasta a scris pe Twitter ca spera ca actiunea din justitie sa forteze Google si alte companii sa-si schimbe practicile.

Cele trei femei sustin ca angajatele sunt discriminate in cadrul companiei, ca sunt mai prost platite, ca oportunitatile de promovare sunt limitate in cazul lor, comparativ cu angajatii de sex masculin.

Ellis, de exemplu, a fost angajata in 2010, in acelasi timp cu un barbat cu experienta similara, spune ea. Insa acestuia i s-a oferit un post mai bun, aflat mai sus in ierarhia companiei. Patru ani mai tarziu, Ellis a parasit compania, satula de "cultura sexista", dupa cum s-a exprimat ea.

Google sustine ca nu se face vinovata de aceste acuzatii, ca procesele de angajare si promovare sunt extrem de riguroase si ca nu se fac diferentieri in functie de sex.

Insa e o realitate faptul ca la Google majoritatea angajatilor sunt barbati. In 75% dintre posturile de conducere se afla tot barbati.

Citeste si Google, acuzata de sexism. Un inginer a "explicat" dominatia barbatilor in Silicon Valley. La ce sunt bune femeile ...citeste mai departe despre "Compania Google, data in judecata pentru ca discrimineaza femeile" pe Ziare.com

#Google proces discriminare sex, #Google salarii mici femei, #companii discriminare sex , #Stiri Internet