Conferinta mondiala pentru controlul Internetului - Google protesteaza

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 10:52
1297 citiri
Conferinta mondiala pentru controlul Internetului - Google protesteaza

Luni se da startul Conferintei Mondiale a Industriei de Telecomunicatii (WCIT 2012), eveniment organizat in Dubai, care isi propune sa reglementeze functionarea Internetului.

WCIT a starnit multe controverse, mai ales ca statele participante vor sa controleze cat mai mult Internetul pe plan national, relateaza Politico.

Intalnirea de la Dubai, care tine 11 zile, este organizata de Uniunea Internationala de Telecomunicatii (ITU), agentie a Organizatiei Natiunilor Unite.

Evenimentul doreste sa aduca pe agenda schimbarea tratatului din 1988, care reglementeaza sectorul telecomunicatiilor. Acesta a fost realizat la Conferinta Administrativa pentru Telecomunicatii si Telefonie si, intr-o lume fara Internet, au fost luati in calcul doar operatorii de telefonie mobila.

ITU a luat mai multe masuri la acea vreme, pentru a se asigura ca retelele se pot conecta intre ele, dar si ca pretul serviciilor internationale este unul corect.

Acum, Uniunea Internationala de Telecomunicatii intentioneaza sa renegocieze aceste principii, alaturi de cele 193 de state membre.

Citeste mai multe despre Conferinta mondiala pentru controlul Internetului - Google protesteaza pe Ziare.com

#cenzura internet WCIT, #ITU cenzura Internet, #Google protest libertate Internet , #Stiri Internet