Consiliul Concurentei a sanctionat Posta Romana cu amenda record

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 16:07
2544 citiri
Consiliul Concurentei a sanctionat Posta Romana cu amenda record

Consiliul Concurentei a sanctionat Compania Nationala Posta Romana cu o amenda record acordata unei societati, de 101 milioane lei (peste 23 milioane euro), reprezentand 7% din cifra de afaceri a anului trecut, care se ridicase la 1,43 miliarde lei, potrivit unor surse din cadrul autoritatii, informeaza NewsIn.

"Concurenta a amendat in anii trecuti o companie cu 9% din cifra de afaceri, care insa avea o cifra de afaceri mai mica decat cea a Postei Romane", potrivit surselor citate.

Investigatia Consiliului a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al Postei Romane, prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale.

Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group SA si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.

Serviciul postal "Infadres" se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.

La nivelul anului trecut, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.

Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

 

#cc, #Posta Romana, #amenda , #Stiri Internet