Cum afli cine iti foloseste calculatorul cand nu esti prin preajma

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 13:46
1380 citiri
Cum afli cine iti foloseste calculatorul cand nu esti prin preajma

Daca vrei sa stii cum sa afli cine iti foloseste calculatorul atunci cand nu esti acasa, trebuie sa te bazezi doar pe una din functiile standard ale Windows.

Se intampla uneori sa fim nevoiti sa impartim acelasi calculator cu altcineva si sa ii dam parola de login, iar mai apoi uitam sa o schimbam sau mergem pe incredere, convinsi ca nu ne va fi accesat PC-ul ulterior. Fireste, din punct de vedere al securitatii, a-ti da parola de la PC altcuiva este o bila neagra destul de mare, dar trecem peste asta.

Pentru a afla daca cineva iti foloseste PC-ul fara stirea ta, poti sa te bazezi pe o functie existenta in Windows, Event Viewer, scrie Playtech.ro. Aceasta este folositoare pentru urmarirea sistemului, pentru avertizari si pentru alte informatii, dar este putin cunoscuta publicului larg.

Atunci cand pornesti o aplicatie in Windows, aceasta apare in logul de evenimente al aplicatiei Event Viewer. Tot aici apar si schimbari ale setarilor de securitate, probleme cu driverele sau cu componentele calculatorului. Pe scurt, este o baza de date care tine seama de toate activitatile calculatorului tau.

Pentru a porni Event Viewer, poti sa navighezi in Control Panel. Aici, va trebui sa apesi pe optiunea System and Security. In sectiunea Administrative Tools, va trebui sa dai click pe optiunea View event logs, iar aplicatia Event Viewer se va deschide.

In Windows 10, poti sa cauti direct in bara Start "Event Viewer", iar aplicatia va aparea in lista de sugestii. Un alt mod de a deschide aceasta aplicatie este prin intermediul unei casute Run. Apasa combinatia de taste Windows + R, iar in casuta care se deschide, tasteaza eventvwr si apasa OK.

Vezi pe Playtech.ro pas cu pas cum afli cine iti foloseste calculatorul atunci cand nu esti acasa. ...citeste mai departe despre "Cum afli cine iti foloseste calculatorul cand nu esti prin preajma" pe Ziare.com

#cum afli cine foloseste calculator , #Stiri Internet