Cum ar putea Rusia sa taie accesul la Internet pentru aproape toata lumea

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 11:28
1768 citiri
Cum ar putea Rusia sa taie accesul la Internet pentru aproape toata lumea
Foto: Arhiva Ziare.com

Prezenta unor submarine si nave spion rusesti in apropierea cablurilor submarine prin care se realizeaza cea mai mare parte a traficului telecomunicatiilor globale prin Internet provoaca ingrijorarea oficialilor americani in legatura cu faptul ca Rusia ar putea planui sa taie aceste linii in perioade de conflict.

Conform publicatiei, nu exista dovezi ca navele rusesti ar fi taiat aceste cabluri, insa ingrijorarile Pentagonului reflecta preocuparea in crestere a oficialilor americani si din state aliate cu privire la prezenta militara tot mai activa a Rusiei in lume, a scris cotidianul american The New York Times (NYT).

Cotidianul citeaza comandanti de marina si responsabili din serviciile de informatii care afirma ca monitorizeaza o activitate semnificativ mai crescuta a Rusiei de-a lungul traseelor cunoscute ale cablurilor submarine de telecomunicatii de la Marea Nordului spre Asia de Nord-Est si in apele din apropierea Statelor Unite.

"Ar fi ingrijorator sa aflam ca o tara ...citeste mai departe despre "Cum ar putea Rusia sa taie accesul la Internet pentru aproape toata lumea" pe Ziare.com

#Rusia cabluri Internet, #Rusia taie cabluri Internet, #Rusia cabluri submarine Internet , #Stiri Internet