Cum ar urma sa arate Alba Iulia, primul smart city din Romania

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 20:31
1111 citiri
Cum ar urma sa arate Alba Iulia, primul smart city din Romania
Foto: Facebook/Alba Iulia Smart City

Alba Iulia va deveni primul oras inteligent din Romania, cu hotspoturi WI-FI in locuri publice si in mijloacele de transport in comun, aplicatii pentru monitorizarea calitatii aerului si citirea de la distanta a consumului de energie, apa si gaze naturale.

Acestea sunt cateva dintre elementele programului pilot "Alba Iulia Smart City 2018", lansat saptamana trecuta, care implica solutii precum retele 4G, IoT (Internet of Things), LoRa WAN, Wi-Fi, bluetooth si aplicatii digitale.

Hotspoturi Wi-Fi cu acces la Internet securizat in zonele publice

Hotspoturi Wi-Fi cu acces la Internet securizat vor exista in zonele publice din Cetatea Carolina, Gara CFR Alba Iulia si autogara Autotrans STP Alba.

Platforma presupune insa folosirea unui portal captiv pentru autentificare, o solutie performanta si flexibila care permite multiple functionalitati: colectarea datelor utilizatorilor (numar de telefon, email, nume, tara de provenienta etc.) cu sau fara validarea lor sau comunicarea in ...citeste mai departe despre "Cum ar urma sa arate Alba Iulia, primul smart city din Romania" pe Ziare.com

#Alba Iulia Smart City , #Stiri Internet