Cum functioneaza "camera de razboi" de la Dublin pentru a bloca manipularile pe Facebook

Luni, 06 Mai 2019, ora 12:30
1066 citiri
Cum functioneaza "camera de razboi" de la Dublin pentru a bloca manipularile pe Facebook
Foto: Facebook

In incercarea de a combate campaniile de dezinformare pe scara larga, care ar putea influenta rezultatul alegerilor europarlamentare, in sediul Facebook din Dublin, Irlanda, functioneaza "o camera de razboi".

Este vorba despre o camera de operatiuni, unde tineri priceputi la codat, ingineri si specialisti in continut, scaneaza platforma online pentru a detecta posibile "comportamente ilegale", care pun in pericol buna desfasurare a alegerilor europarlamentare.

Politico.eu a reusit sa intre in "camera de razboi" si povesteste, intr-un material amplu, ce se intampla de fapt acolo.

Pe masura ce alegerile europene se apropie, Facebook se afla in bataia focului, incercand sa combata noi forme de dezinformare si publicitate politica, sustin cercetatorii electorali.

Reteaua sociala se confrunta, de asemenea, cu rolul imens pe care il are in alegerile din intreaga lume, pe fondul dorintei de a reglementa mai bine modul in care platformele media sociale functioneaza la nivel global.

"Facebook opereaza la o scara cum nu s-a mai vazut in Silicon Valley. Si dezinformarile si amenintarile online sunt la un nivel nemaivazut pana acum", sustine Mathias Vermeulen, cercetator la Fundatia Mozilla.

Camera de razboi

In camera de razboi lucreaza o echipa ai carei membri vorbesc toate cele 24 de limbi oficiale ale UE. Mare parte din echipa este formata din angajati care monitorizeaza platformele de social media: atat Facebook, cat si Google si Twitter.

Totusi, Facebook nu a vrut sa dezvaluie ce fel de continut este analizat de acesti specialisti, insa fiecare membru al echipei are in fata cel putin doua monitoare pe care se intrezaresc evenimente sau discutii politice.

Dupa ce se semnaleaza o problema, inginerii Facebook pot colabora cu omologii lor din Europa si din alte locuri pentru a determina daca activitatea respectiva incalca standardele companiei si apoi, in functie de rezultat, decid ce vor face cu acel continut - il sterg sau nu.

Subiectele care "atrag atentia" includ dezinformarea, discursurile de ura sau suprimarea votantilor. Compania sustine ca a investigat sute de astfel de incidente in ultima saptamana. In ciuda acestei coordonari, compania nu a oferit detalii exacte cu privire la comportamentele ilegale si nici nu a dezvaluit daca a oprit manipularea electorala.

Facebook are acum 500 de oameni care lucreaza la probleme intampinate in contextul europarlamentarelor, majoritatea din California. Camere de razboi sunt in Dublin si Si ...citeste mai departe despre "Cum functioneaza "camera de razboi" de la Dublin pentru a bloca manipularile pe Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camera razboi Facebook, #Facebook alegeri europarlamentare 2019 , #Stiri Internet