Cum s-a nascut Echoes, aplicatia romaneasca prin care nevazatorii isi pot "citi" email-ul - Interviu

Luni, 19 August 2013, ora 09:16
1311 citiri
Cum s-a nascut Echoes, aplicatia romaneasca prin care nevazatorii isi pot "citi" email-ul - Interviu
Sursa foto: Lifehacker.com

O aplicatie informatica pusa la punct in doar doua luni de un grup de studenti din Sibiu are sanse de a deveni primul produs social de IT facut de romani si utilizat in intreaga lume.

Vorbim despre Echoes, clientul de email creat special pentru persoanele cu deficit vizual, cu ajutorul caruia nevazatorii isi vor putea verifica singuri mesajele.

Aplicatia este disponibila pe smartphone-urile care folosesc platforma Android.

Proiectul a fost dezvoltat in cadrul ITNT Bootcamp, un fel de scoala de vara adresata studentilor pasionati de tehnologia informatiei, organizata de firma sibiana de software ITNT.

"Ne-ar placea sa vedem ca Echoes devine primul produs social de IT dezvoltat in Romania, dar folosit la nivel mondial", a spus Lucian Todea, coordonator si CEO al companiei ITNT, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Ce este aplicatia Echoes si cum poate fi utilizata de cei carora li se adreseaza?

Aplicatia Echoes este un client de email creat special pentru persoanele cu deficit vizual, care le permite acestora sa asculte si sa trimita foarte simplu si accesibil emailuri direct de pe telefonul mobil. Interactiunea cu aplicatia se face exclusiv pe baza de gesturi, insa, in momentul zero, beneficiarul are nevoie de ajutor pentru a o instala din partea unei persoane fara deficit vizual.

Citeste mai multe despre Cum s-a nascut Echoes, aplicatia romaneasca prin care nevazatorii isi pot "citi" email-ul - Interviu pe Ziare.com.

#aplicatie email nevazatori, #inventii romanesti internet, #aplicatii romanesti, #calculator probleme vedere , #Stiri Internet