Cum sa distrugi o companie cu cativa...kilobiti

Joi, 21 Iulie 2011, ora 01:05
1335 citiri
Cum sa distrugi o companie cu cativa...kilobiti

Angajatii mult prea curiosi, care vor neaparat sa verifice fiecare email pe care-l primesc, sunt cei mai periculosi pentru o companie. Email-urile, oricat de credibile ar parea, pot deschide usi pentru hackerii care vor sa obtina informatii confidentiale, informatii care pot duce la ruinarea unei companii cu valoare de zeci sau poate chiar sute de milioane. 

"Trei din zece companii sunt tintele unor atacuri cibernetice. Cifrele arata ca 9% din companii recunosc ca au cel putin o problema legata de securitate care a dus la un cyber-atac", a declarat Costin Raiu, directorul echipei de cercetare si analiza globale, Kaspersky Lab, in cadrul unei videoconferinte.

Acesta a dat exemplu chiar un email pe care l-a primit de la o anume "Maria Pierre" din spitalul Queens, mesaj in care era rugat sa deschida atasamentul. Adresa de email era destul de ciudata: "thesecuremailer.com".

"Asa ceva ar trebui sa va dea de gandit, despre veridicitatea emailului", a mai afirmat directorul Kaspersky.

Un alt email care are si mai multe sanse de succes este cel trimis in companii mari care are in titlu o prezentare Power Point sau un PDF si are in titlu informatii legate de bonusuri salariale. Succesul este garantat, mai ales daca un astfel de e-mail "vine" de la cei din conducere.

"Sunt foarte multi care deschid atasamentele si asa creeaza portite de intrare pentru infectarea intregului sistem, la fel de multi le ignora, in timp ce foarte putini aleg sa stearga astfel de mesaje.

Stergerea lor este o idee foarte buna, dar nu ideala. In astfel de situatii, trimiteti mai departe emailurile catre noi (n.red.-Kapsersky Labs), pentru a putea afla ce fel de informatii tinteau infractorii", a mai spus Costin Raiu.

Citeste continuarea pe ziare.com

#email, #virusi, #hackeri, #kaspersky , #Stiri Internet