Cum se doteaza armatele: SUA cu super-tehnologii, Israelul cu camere video

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 16:43
1696 citiri
Cum se doteaza armatele: SUA cu super-tehnologii, Israelul cu camere video

Pentru a putea respinge orice fel de acuzatie, si in special pe cele de crime de razboi, care ar putea aparea in viitoarele conflicte, reprezentantii Forteleor de Aparare Israeliene (IDF) se gandesc din ce in ce mai serios la transformarea soldatilor in documentaristi, noteaza Fast Company.

Armata Israelului a inceput deja sa se doteze pentru un eventual razboi la sol cu fortele militare ale Hamas.

Aducerea camerelor pe campul de lupta ar elimina orice posibile acuzatii, cu privire la comiterea de crime de razboi.

Fiecare divizie de infanterie a IDF va fi dotata cu un cameraman profesionist.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei israeliene, armata va alege sa-i invete pe soldati sa filmeze si sa faca poze sub foc inamic si nu va merge pe varianta americana a implantarii unor jurnalisti de razboi in randul trupelor.

Publicul general nu va avea acces direct la filmarile ne-editate, care vor trebui vizionate, aprobate si distribuite numai de reprezentantii armatei.

Fortele de aparare din Israel au deja o prezenta destul de vizibila pe Youtube si o lunga istorie de incercari diplomatice, folosind continut video.

Atacurile cu rachete ale palestinienilor sunt filmate si publicate online, la ordinea zilei.

De asemenea, pe Internet apar tot timpul poze cu arme interceptate pe drumul spre Fasia Gaza.

Transformarea soldatilor in cameramani reprezinta doar o parte din reformele armatei israeliene, in incercarea de a schimba perceptia opiniei publice care urmareste evolutia conflictului din Fasia Gaza.

Transformarea campului de lupta intr-o noua zona de folosire a continutului multimedia are paralele si in alte parti ale lumii.

Americanii, spre exemplu, testeaza acum o pereche de ochelari cu tehnologie de "augmentare a realitatii" care sa ajute soldatii sa nu traga in camarazi, de la distanta.

Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#armata israel, #idf, #sua, #razboi, #fasia gaza, #palestina, #israel , #Stiri Internet