Dan Ostahie scoate Altex la vanzare

Luni, 13 Iulie 2009, ora 00:15
1762 citiri
Dan Ostahie scoate Altex la vanzare

Daca acum un an-doi, cand comertul cu electronice si electrocasnice era pe val, Dan Ostahie refuza ofertele pe care le primea pentru preluarea Altex, astazi este dispus sa vanda, insa nu mai are cui.

"Daca acum cativa ani vanzarea era o chestiune care tinea de pret, astazi este o chestiune care tine de oportunitate, de necesitate. Cu alte cuvinte, daca voi putea atrage capital, o voi face", a declarat omul de afaceri, pentru editia din aceasta saptamana a revistei "Capital".

El nu a facut referire la pretul pe care doreste sa-l obtina. "Astazi nu mai este important nici pretul, nici daca pachetul pus in discutie este minoritar sau majoritar. Important este sa fii capabil sa atragi banii necesari pentru a traversa o perioada de criza, care poate fi mai lunga sau mai scurta", a precizat Ostahie.

Conform calculelor unor reprezentanti ai pietei fuziunilor si achizitiilor, bazate pe rezultatele Altex de anul trecut, cand a avut afaceri de 344 de milioane de euro, compania ar valora circa 25 de milioane de euro.

Insa in conditiile in care vanzarile de produse electrice si electronice s-au prabusit cu peste 50%, Ostahie ar putea sa ceara 50 de milioane de euro, insa suma finala a tranzactiei ar putea fi mult mai mica, spun acestia.

Hotelul Express din Predeal, scos la vânzare de CFR Marfă pentru 15 milioane de lei. Compania va fi închisă din cauza datoriilor uriașe
Hotelul Express din Predeal, scos la vânzare de CFR Marfă pentru 15 milioane de lei. Compania va fi închisă din cauza datoriilor uriașe
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de...
#dan, #ostahie, #altex, #vanzare, #criza , #Stiri Internet