De ce 37 de milioane de oameni nu vor mai putea accesa Facebook si alte site-uri de la 1 ianuarie Interviu

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 07:30
1171 citiri
De ce 37 de milioane de oameni nu vor mai putea accesa Facebook si alte site-uri de la 1 ianuarie Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand din dimineata zilei de 1 ianuarie 2016, utilizatorii care detin un telefon mai vechi de cinci ani nu vor mai putea accesa partea criptata a Internetului, care include site-uri precum Facebook, Google si Twitter. Cauza o reprezinta un algoritm ce se afla in spatele paginilor web populare in toata lumea.

Desi acest lucru nu va fi o problema in orase ca New York sau Londra, unde un telefon cu 5 ani vechime e considerat a fi o antichitate, situatia e cu totul alta in tarile in curs de dezvoltare.

Un studiu publicat recent de analistii CloudFlare arata ca exista regiuni unde 7% din utilizatorii de Internet nu vor mai putea accesa site-urile pe care le viziteaza in mod frecvent.

Cheia se afla in algoritmul de criptare al site-urilor web. Ideea este urmatoarea: daca in bara browser-ului apare un lacatel inchis de culoare vede, urmat de sintagma "https", atunci site-ul pe care vrei sa intri are un certificat de siguranta verificat, ceea ce inseamna ca poti naviga in ...citeste mai departe despre "De ce 37 de milioane de oameni nu vor mai putea accesa Facebook si alte site-uri de la 1 ianuarie Interviu" pe Ziare.com

#Internet telefon vechi 5 ani, #acces Internet telefon vechi, #Internet telefon vechi , #Stiri Internet