De ce au blocat chinezii accesul online la ziarul New York Times

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 13:58
1277 citiri
De ce au blocat chinezii accesul online la ziarul New York Times

Un comunicat semnat de doi avocati in numele familiei premierului chinez, Wen Jiabao, neaga ca aceasta ar avea "o avere ascunsa" sau ca ar fi profitat de functia lui Wen Jiabao pentru a se imbogati, informeaza, duminica, EFE.

Agentia spaniola de presa precizeaza ca este vorba de un raspuns la un reportaj publicat recent de ziarul american The New York Times, care ii atribuie familiei lui Wen Jiabao o avere secreta de 2,7 miliarde dolari.

Comunicatul, semnat de avocatii Bai Tao si Wang Weidong, a fost trimis sambata, in jurul orei 23.00 (15.00 GMT), mai multor ziare, intre care "South China Morning Post".

Cei doi avocati resping, intre altele, acuzatia potrivit careia mama premierului, Yang Zhiyun (de 90 de ani), ar fi acumulat mari sume de bani.

Desi admit ca unele rude ale lui Wen Jiabao conduc afaceri, avocatii dau asigurari ca persoanele respective "nu desfasoara nicio activitate ilegala" si nu poseda actiuni la companii.

Premierul chinez "nu a jucat niciodata niciun rol in afacerile rudelor sale si cu atat mai putin a permis ca aceste activitati sa-i influenteze politicile", adauga comunicatul.

Ministerul chinez al Afacerilor Externe a criticat acest articol, acuzand ziarul de incercarea de a "pata imaginea Chinei" din "motive oculte". Totodata, autoritatile chineze au blocat pe Internet accesul la versiunile in engleza si chineza ale ziarului The New York Times, adauga EFE.

Alte rude ale lui Wen si prietenii si colegii acestor rude sunt raspunzatori pentru propriile lor afaceri, potrivit avocatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier China New York Times, #avere premier China , #Stiri Internet