De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 09:00
1156 citiri
De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica
Foto: PC Mag

Sunt circa sapte miliarde de oameni pe Pamant, iar peste 860 de milioane dintre ei isi verifica paginile de Facebook in fiecare zi. De aceea, reteaua sociala a ajuns sa valoreze 200 de miliarde de dolari.

De ce creeaza Facebook dependenta in cazul atator persoane a explicat, pentru Business Insider, anteprenorul Nir Eyal, care a scris o carte ce ofera raspunsuri utilizatorilor.

El a explicat ca "Facebook incearca sa creeze o asociere intre reteaua sociala si fiecare moment in care te simti plictisit sau in care ai cateva minute libere. Stim ca, din punct de vedere psihologic, plictiseala este dureroasa". De fiecare data cand te simti plictisit sau cand ai putin timp liber, Facebook-ul este un remediu pentru "mancarimea" care te sacaie.

Dependenta de Facebook, o tulburare psihica - iata simptomele

Cartea, intitulata "Cum sa creezi produse care formeaza obiceiuri", dezvaluie procedeele psihologice care au loc in momentul in care produsele noastre preferate ajung sa faca parte ...citeste mai departe despre "De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dependenta Facebook, #utilizatori facebook, #dependenta utilizatori Facebook , #Stiri Internet