De ce faptul ca ne inconjuram de obiecte inteligente este o idee proasta

Sambata, 15 August 2015, ora 10:54
1074 citiri
De ce faptul ca ne inconjuram de obiecte inteligente este o idee proasta
Foto: Arhiva Ziare.com

Un frigider care-ti trece singur laptele pe lista de cumparaturi atunci cand mai ai putin. Un seif care iti numara banii. O masina care-ti pune muzica direct de pe Internet.

Toate aceste inovatii suna grozav, pana cand afli la ce riscuri te expui, scrie Zeynep Tufekci intr-o ampla analiza publicata de New York Times.

Tufekci este profesor la Scoala de Informatii din cadrul Universitatii din Carolina de Nord, SUA, si editorialist colaborator al publicatiei americane.

Recent s-a facut un experiment interesant. Doi asa-zisi hackeri au reusit, de pe o canapea si folosindu-se doar de laptopuri, sa preia controlul de la distanta asupra unei masini, un Chrysler Jeep Cherokee, care circula pe autostrada. Testul si-a propus sa demonstreze cat de vulnerabile sunt actualele tehnologii. A reusit, pentru ca hackerii au oprit motorul automobilului de lux.

Hackerii au preluat de la distanta controlul asupra unei masini si au rasturnat-o intr-un sant

Hackerii pot controla un autoturism ...citeste mai departe despre "De ce faptul ca ne inconjuram de obiecte inteligente este o idee proasta" pe Ziare.com

#masini atacate hackeri, #obiecte Internet hackeri , #Stiri Internet