De ce Google salveaza HTC si ce inseamna investitia

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 07:54
1323 citiri
De ce Google salveaza HTC si ce inseamna investitia
Foto: PLAYTECH

Stirea a fost ca Google a investit 1,1 miliarde de dolari in HTC. Google a obtinut acces fara taxe la brevetele HTC si a preluat ingineri care lucrau la proiectele Pixel.

In final, acest smartphone va fi facut cu adevarat in-house. Dar de ce o investitie atat de mare pentru Google, care inca nu e furnizor global de telefoane?

Google nu era interesat de o divizie hardware. Gigantul american a avut Motorola, care fusese liderul industriei inainte de Nokia si ramanea un brand puternic. Dar in loc sa faca terminalele Nexus, mai nou Pixel, cu Motorola, Google lucra tot cu HTC, cu LG, cu Huawei si a vandut brandul Moto catre Lenovo.

E adevarat, Google a anuntat oficial ca terminalele Pixel vor fi controlate mai strict si i-au si enervat pe Huawei pentru ca nu i-au lasat sa puna brandul lor pe spatele primului Google Pixel, asa ca Huawei s-a retras din colaborare.

La fel de adevarat e si ca HTC este producatorul primului telefon Android si cel care a dat cu adevarat startul vanzarilor de smartphone-uri pe platforma Google.

iPhone era deja lansat, iar, fara HTC, Google n-ar fi ajuns poate unde este acum. Dar nu asta a fost motivul pentru care Google a investit in companie. Nici dorinta de hardware, nici nostalgia unui parteneriat demult incheiat nu ar fi salvat HTC.

Citeste articolul integral AICI ...citeste mai departe despre "De ce Google salveaza HTC si ce inseamna investitia" pe Ziare.com

#HTC salvat Google, #investitie Google HTC , #Stiri Internet