De ce se numeste Google... Google? Cum si-au ales cele mai cunoscute companii numele

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 17:37
1118 citiri
De ce se numeste Google... Google? Cum si-au ales cele mai cunoscute companii numele

Numele unei companii este probabil la fel de important precum activitatea acesteia; daca vrei sa fii cunoscut, ai nevoie de un nume rasunator si usor de retinut, arata Playtech.ro.

Unele nume au semnificatie personala, in timp ce altele pot avea simbolistica mitologica. Exista si termeni de argou imprumutati in numele unei companii, dar si acronime inventive.

Amazon - Feji Bezos, cel ce a pus bazele companiei, a tinut in mod special ca numele sa inceapa cu litera "A". Astfel, acesta a preluat numele celui mai mare fluviu din lume, pentru cea mai mare afacere de-a sa.

Canon - Initial, numele companiei celebre pentru productia de echipamente foto era "Kwanon", numele unui zeu buddhist. In 1935, compania a devenit Canon, pentru a se adresa unui public mai larg.

IKEA - Acesta este un acronim format din patru initiale, doua ale numelui fondatorului, Ingvar Kamprad combinate cu initiala fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, si initiala orasului in care acesta a crescut, Agunnaryd.

Lego - Reprezinta o combinatie de litere din sintagma daneza "leg godt", ce se traduce prin "joaca bine".

Vezi AICI lista completa! ...citeste mai departe despre "De ce se numeste Google... Google? Cum si-au ales cele mai cunoscute companii numele" pe Ziare.com

#logo, #companii, #dedenumire companii , #Stiri Internet