De ce viteza medie de Internet din Romania este cea mai mare din Europa

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 14:50
3628 citiri
De ce viteza medie de Internet din Romania este cea mai mare din Europa

De ani buni deja Romania se afla in topul mondial la viteza Internetului de conexiune fixa.

Liniile de Internet fix ultra-rapid (peste 100 Mbps) au devenit majoritare in Romania inca din 2014, ajungand in pozitie de lider pe piata unica europeana si la mare distanta fata de media UE.

Conform datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), rata de penetrare a Internetului fix in Romania este de 75% in zonele dens populate, indeaproape de media UE, insa in zonele cu densitate mai mica de locuitori se inregistreaza o rata de penetrare de doar 18%.

Peste 92% din piata de Internet fix este deservita de un numar de 6 furnizori, iar retelele se concentreaza si se suprapun in zonele profitabile, caracterizate prin densitatea cererii.

La finalul anului 2015, existau peste 700 de furnizori operationali de servicii de Internet fix, peste 250 furnizori de servicii de retransmisie programe TV si aproape 40 de furnizori de servicii de telefonie ...citeste mai departe despre "De ce viteza medie de Internet din Romania este cea mai mare din Europa" pe Ziare.com

#viteza mare Internet Romania, #viteza internet Europa , #Stiri Internet