De la 1 iunie, avem acces gratuit si nelimitat in timp la Monitorul Oficial online

Luni, 29 Mai 2017, ora 19:29
1252 citiri
De la 1 iunie, avem acces gratuit si nelimitat in timp la Monitorul Oficial online
Foto: Monitorul Oficial

Cetatenii vor avea acces gratuit si permanent la varianta electronica a Monitorului Oficial, insa doar la Partea I si Partea II, incepand din 1 iunie 2017.

Astfel, Regia Autonoma "Monitorul Oficial" va pune la dispozitia tuturor utilizatorilor formatul tiparit contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea I si Partea a II-a, in mod gratuit, permanent, in varianta pentru citire.

De asemenea, Regia Autonoma "Monitorul Oficial" realizeaza un produs electronic continand actele publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, partile III, VII, care poate fi accesat gratuit pe Internet si este disponibil, in varianta pentru citire, insa doar pentru 10 zile de la publicarea respectivelor acte.

Legea va intra in vigoare pe 1 iunie. Decizia a fost luata pe 27 septembrie 2016 de Camera Deputatilor, care era for decizional.

In prezent, accesul online la orice decizie din Monitorul Oficial este permis gratuit pentru 10 zile de la publicare, iar apoi doar contracost.

Initiatorul proiectului, deputatul PSD Florin Gheorghe, a aratat ca Romania era printre ultimele state din UE care restrictiona accesul gratuit al cetatenilor la jurnalul oficial.

"Au fost opinii care spuneau ca acest proiect aduce prejudicii financiare Monitorului Oficial. Din punctul meu de vedere, aceste opinii sunt mincinoase, deoarece in proiect este precizat foarte clar ca Monitorul Oficial in varianta electronica va fi gratuit, in timp ce varianta tiparita va fi in continuare contra cost, deoarece sunt anumite cheltuieli care trebuie acoperite", a spus Florin Gheorghe. ...citeste mai departe despre "De la 1 iunie, avem acces gratuit si nelimitat in timp la Monitorul Oficial online" pe Ziare.com

#Monitorul Oficial gratuit online 2017, #Monitorul Oficial 1 iunie gratuit, #Monitorul Oficial gratuit online 1 iunie , #Stiri Internet