Dell va cumpara firma de servicii IT Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 17:15
1660 citiri
Dell va cumpara firma de servicii IT Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari

Dell Inc., cel de-al doilea producator de computere personale din lume, a anuntat luni ca va cumpara Perot Systems Corp, furnizor de servicii IT, intr-o afacere evaluata la circa 3,9 miliarde dolari, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Termenii acordului au fost acceptati duminica de consiliile directoare ale ambelor companii, arata un comunicat Dell.

Compania va initia o oferta pentru a cumpara toate actiunile extraordinare de Clasa A ale Perot Systems, pentru 30 dolari fiecare in numerar, cu aproximativ 68% peste cotatia de la inchiderea sedintei din 18 septembrie.

In urma preluarii, se va crea o entitate cu venituri anuale din servicii de circa 8 miliarde dolari, a anuntat Dell.

Grupul a mai anuntat ca se asteapta ca achizitia sa devina profitabila in anul fiscal 2012. Dupa incheierea tranzactiei, Perot Systems va deveni divizia de servicii a Dell.

"Preluarea extinde semnificativ capacitatile de solutii pentru companii ale Dell. Achizitia este foarte normala, datorita modului evident in care activitatile noastre se completeaza reciproc", a declarat directorul executiv Dell, Michael Dell.

Tranzactia, chiar daca nu este conditionata financiar, va avea nevoie de aprobari din partea autoritatilor de concurenta si va trebui sa satisfaca alte conditii, arata comunicatul.

Dell se asteapta sa incheie acordul in intervalul noiembrie-ianuarie. 

 

#Perot Systems, # dell, # achizitie, # tranzactie , #Stiri Internet