Din 2012 ne vom incarca telefoanele fara sa le bagam in priza

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 17:22
1941 citiri
Din 2012 ne vom incarca telefoanele fara sa le bagam in priza

Telefoanele mobile, camerele digitale sau laptopurile vor putea fi incarcate din 2012 fara sa le mai bagam in priza. Fujitsu a creat un sistem care care permite incarcarea simultana a mai multor aparate electronice fara sa fie nevoie de cabluri.

Prototipul prezentat de compania japoneza la Universitatea din Osaka ar putea fi folosit si de proprietarii masinilor electrice, scrie Daily Telegraph.

Tehnologia inventata de japonezi functioneaza prin transmiterea energiei electrice prin intermediul unedelor magnetice dintre incarcator si dispozitivul electronic.

Sistemul functioneaza pana la o distanta de sapte metri, scopul japonezilor fiind instalarea unor astfel de aparate pe strada pentru a asigura o incarcare permanenta.

Fujitsu intentioneaza sa lanseze pe piata produse cu acest dispozitiv incorporat din 2012, dar reprezentantii companiei nu au precizat cat vor costa.

Tehnologia de incarcare wireless ar putea avea un succes urias in urmatorul deceniu datorita popularitatii dispozitivelor portabile.

Inginerii japonezi vor totusi sa adapteze sistemul si la computere si masini electronice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefoane incarcatoare mobile wireless Fujitsu , #Stiri Internet