Dispare Wikipedia?

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 23:21
1568 citiri
Dispare Wikipedia?

In fiecare luna zeci de mii de editori ai encicopediei online Wikipedia renunta la acest proiect si cei care le iau locul sunt prea putini. Potrivit unui studiu, versiunea in engleza a site-ului a pierdut peste 49.000 de editori voluntari, in primele trei luni ale acestui an.

Potrivit documentului preluat de NY Daily News, in aceeasi perioada a anului trecut, numai 4.900 de voluntari au plecat din proiect.

Cercetarea a fost condusa de Felipe Ortega de la Libresoft, un grup de cercetare din cadrul Universidad Rey Juan Carlos din Madrid. El a creat un sistem care a analizat istoria de editare a mai mult de trei milioane de editori activi ai Wikipedia, in zece limbi diferite.

Ortega a declarat, pentru Times, ca "daca nu ai suficienti oameni care sa se ocupe de un proiect, poti ramane fara el. Noi nu suntem inca in aceasta situatie, dar daca evolutia negativa continua, am putea asista la disparitia Wikipedia".

Proiectul creat in 2001 de Jimmy Wales ramane al cincilea cel mai vizitat site din lume, cu 325 de milioane de vizitatori lunar.

#wikipedia, #enciclopedie , #Stiri Internet