Dispozitivele cu versiuni vechi de Android, tinte sigure pentru hackeri

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 23:03
1013 citiri
Dispozitivele cu versiuni vechi de Android, tinte sigure pentru hackeri
Foto: Arhiva Ziare.com

Dispozitivele cu versiuni vechi de Android sunt in pericol din cauza unor programe malware descarcate si lansate automat, atentioneaza expertii Kaspersky Lab, intr-un comunicat de presa transmis miercuri.

"In timp ce studiau activitatea unor grupari infractionale, cercetatorii Kaspersky Lab au detectat o activitate suspecta intr-un script malware, de pe un site infectat, care ii pune pe utilizatorii de Android in pericol. Script-ul activeaza, de obicei, descarcarea unor exploit-uri Flash, pentru a ataca utilizatorii de Windows.

Script-ul a fost, insa, modificat astfel incat sa verifice dispozitivul folosit de victima, cautand versiuni de Android 4 sau mai vechi. Constienti de pericol, expertii Kaspersky Lab au decis sa cerceteze problema mai atent", se arata in comunicat.

Atac fara precedent asupra dispozitivelor Android (Video)

In viziunea specialistilor, pentru infractorii cibernetici este mult mai greu sa infecteze un dispozitiv cu Android decat un PC cu Windows, dar, cu ...citeste mai departe despre "Dispozitivele cu versiuni vechi de Android, tinte sigure pentru hackeri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#versiuni vechi Android pericol , #Stiri Internet