Divertisment pe telefoanele mobile: afaceri de 30 de miliarde de dolari

Marti, 21 Iulie 2009, ora 10:32
1674 citiri
Divertisment pe telefoanele mobile: afaceri de 30 de miliarde de dolari

Pasionatii de divertisment, cei care petrec ore intregi in fata ecranului calculatorului pentru a juca jocuri, pentru a viziona filme si asa mai departe, incep sa se orienteze si spre telefonul mobil, iar incasarile industriei mobile de distractie trec anul acesta de 30 de miliarde de dolari, spun cercetarile prezentate la Mobile Entertainment Forum, un eveniment organizat de responsabilii din industrie.

Anul acesta focusul se muta spre social networking, jocuri de socializare si muzica pentru mobile.

Asociatia mobila a comandat si un studiu KPMG, care arata ca incasarile industriei mobile de divertisment vor creste in medie cu 28% pe an in 2009 si 2010. Cresterea ar veni in ciuda problemelor economice, care afecteaza alte domenii, unde oamenii isi limiteaza cheltuielile.

Cele mai populare directii de dezvoltare sunt muzica pe telefoanele mobile (download direct si tonuri speciale de apel), dar si social networking si chat, iar unii utilizatori accepta sa primeasca mesaje cu diverse alerte pe telefon.

Totusi, exista cateva paradoxuri, de exemplu unii utilizatori sunt dispusi sa plateasca, altii considera ca platesc destul conexiunea la internet si se asteapta la servicii gratuite.

Exista totusi si oferte comerciale de succes, unele site-uri pentru mobil sunt exclusiv cu taxa si totusi atrag utilizatori, mai ales paginile de "comunitate".

In Marea Britanie exista un model de succes, utilizatorii fiind dispusi sa plateasca pentru programe TV mobile, precum Sky, BSkyB sau alte canale de fotbal. Nici nu costa mult, circa 5 lire sterline pe luna.

Alte servicii care vor avea succes ofera acces gratuit la o parte din resurse si taxeaza utilizatorii pentru conturi premium. Una companiile americane care are succes pe mobile este Flirtomatic, un site de social networking si divertisment, care permite utilizatorilor sa isi creeze profile si apoi sa dea note altor utilizatori dupa profilul acestora.

Peste 1 milion de profiluri au fost activate deja. Cei care vor sa devina lideri, pot plati pentru promovarea profilului lor. Evident, doritorii pot plati pentru a primi note mai mari decat restul lumii, putand ajunge sa aiba nota 11, daca au suficienti bani.

Mai mult utilizatorii pot plati pentru a trimite cadouri virtuale sau chiar cadouri reale printr-un parteneriat cu un site specializat. De asemenea, utilizatorii care au primit note proaste si vor sa scape de ele pot sa plateasca o suma de bani.

Mare succes pe zona de divertisment vor avea aplicatiile care pot fi descarcate pe telefoane mobile, unde utilizatorii se dovedesc extrem de generosi.

Cel mai mare hoster de aplicatii mobile spune ca are in baza de date 450 de milioane de aplicatii pentru telefoane, disponibile pentru download. Jocurile sunt printre cele mai populare.

Telefonul mobil este tot timpul la indemana, iar cand utilizatorii calatoresc, stau in tren, avion sau masina, in statia de autobuz si asa mai departe, prefera sa acceseze Internetul si aplicatiile favorite, ca sa treaca timpul, spun specialistii in domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere, #c, #divertisment, #dragomir, #it, #mobil , #Stiri Internet