Doua romance se afla in topul celor 50 de femei cu influenta in domeniul securitatii cibernetice in Europa

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 23:16
1287 citiri
Doua romance se afla in topul celor 50 de femei cu influenta in domeniul securitatii cibernetice in Europa
Foto: Arhiva Ziare.com

Publicatia de cybersecurity SC Media UK a publicat lista celor 50 de femei cu influenta in domeniul securitatii cibernetice in Europa in anul 2019, top in care au fost incluse si doua romance, Maria-Manuela Catrina si Andrea Radu.

Conform sursei citate, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat in fostul Minister al Comunicatiilor si Societatii Informationale, a contribuit la pregatirea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Mandatul ei a inclus domenii mult mai vaste si specializate, cum sunt securitatea cibernetica, inteligenta artificiala si robotica, promovarea femeilor in tehnologie (prin proiectul Women In Tech). Pe langa gestionarea dosarelor legislative care au decurs din agenda digitala a UE in cadrul Consiliului de Transport, Telecomunicatii si Energie (TTE), a coordonat si o serie de grupuri nationale la nivel inalt insarcinate sa asigure securitatea si rezilienta infrastructurii IT si de telecomunicatii din Romania.

In 2018, Maria a ajutat la fondarea initiativei Women4Cyber a Organizatiei Europene de Securitate Cibernetica, care a fost dezvoltata pentru a spori participarea femeilor in domeniul cibernetic.

Andrea Radu este director de strategie pentru evaluare si transformare cibernetica la EMEA-Deloitte Belgia, functie din care sfatuieste organizatiile cum sa-si interpreteze riscurile de afaceri si amenintarile cibernetice pentru a defini o strategie de securitate axata pe construirea rezilientei cyber, sa anticipeze tendintele viitoare si astfel sa-si indeplineasca obiectivele de afaceri.

In calitate de sef al Women-in-Cyber la Deloitte Belgia si de fondator al Retelei Belgiene pentru Femei in Securitate (BNWIS), se concentreaza aspecte diferite si pe atragerea talentului feminin in industrie.

Personalitatile incluse in Top 50 au fost evaluate tinand cont de o serie de criterii obiective: participari si luari de cuvant la conferinte in domeniul securitatii cibernetice, articole si carti publicate, dovezi demonstrate ale implicarii si expertizei in cyber-security, activitate sustinuta pe retelele de social media, postari si tweet-uri, dar si pe baza discutiilor informale si a implicarii in comunitatile internationale si retelele profesionale.

In Top 50 au fost incluse personalitati din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Macedonia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Ucraina si Ungaria.

...citeste mai departe despre "Doua romance se afla in topul celor 50 de femei cu influenta in domeniul securitatii cibernetice in Europa" pe Ziare.com

#romance top securitate cibernetica , #Stiri Internet