eBay a batut palma cu Sotheby's, pentru licitatii de arta pe Internet

Marti, 15 Iulie 2014, ora 11:05
1418 citiri
eBay a batut palma cu Sotheby's, pentru licitatii de arta pe Internet

Gigantul american din domeniul distributiei online eBay si prestigioasa casa Sotheby's au anuntat luni un parteneriat in virtutea caruia cele doua companii vor colabora pentru a organiza impreuna licitatii de arta pe internet.

Cele doua companii vor organiza aceste sedinte de licitatii la sediul din New York al casei Sotheby's. Acestea vor fi difuzate pe un portal specializat, pe care eBay il va incorpora pe site-ul sau in viitorul apropiat. Pe noul portal utilizatorii vor putea sa liciteze in timp real de oriunde din lume, precizeaza un comunicat comun emis de eBay si Sotheby's.

Pe termen lung, parteneriatul va putea fi extins si pentru alte licitatii pe care casa Sotheby's le organizeaza pe plan mondial.

Cele doua companii vad un potential deosebit in licitatiile care pun in vanzare bijuterii, ceasuri, tiparituri, vinuri, fotografii si obiecte de design din secolul al XX-lea.

Bruno Vinciguerra, director de exploatare la casa Sotheby's, evoca in acelasi comunicat "o mare oportunitate, prin intermediul acestui parteneriat, pentru a face ca arta sa devina cu adevarat mai accesibila pentru un numar mai mare de colectionari".

eBay are 145 milioane de cumparatori activi in 190 de tari, dintre care 36 milioane au cumparat obiecte de colectie in 2013 cu o suma totala de aproape 8 miliarde de dolari.

Casa Sotheby's a anuntat ca aproximativ 17% din totalul loturilor pe care le-a vandut in 2013 au fost comercializate online. Recordul de pret pentru cel mai scump obiect vandut online de aceasta casa de licitatii este detinut de o editie speciala a cartii "Les Oiseaux d'Amerique" de Jean-Jacques Audubon, care a fost adjudecata in aprilie contra sumei de 3,5 milioane de dolari.

Potrivit celui mai recent raport al The European Fine Art Fair (TEFAF), piata mondiala de arta este estimata in prezent la 65 miliarde de dolari pe an, insa ponderea vanzarilor online este inferioara mediei inregistrate in domeniul tranzactiilor cu obiecte de lux. Vanzarile de arta online ar putea atinge 13 miliarde de dolari pana in anul 2020.

#licitatii arta internet EBay, #parteneriat EBay Sothebys, #utilizatori EBay , #Stiri Internet