Eric Schmidt renunta la functia de director executiv al Alphabet

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 08:51
944 citiri
Eric Schmidt renunta la functia de director executiv al Alphabet
Foto: captura video YouTube Alphabet

Sef al Google timp de 10 ani, Eric Schmidt a anuntat ca se retrage din board-ul Alphabet, unde ocupa functia de director executiv.

Eric Schmidt a declarat ca vrea sa se ocupe mai mult de proiecte stiintifice si filantropice, iar pozitia foarte buna a tuturor companiilor de sub umbrela Alphabet face ca tranzitia sa nu ridice probleme gigantului american.

Schmidt a fost CEO-ul Google timp de 10 ani, intre 2001 si 2011.

In 2004, trioul Eric Schmidt, Larry Page si Sergey Brin si-a luat angajamentul de a lucra impreuna timp de 20 de ani.

In 2015, cand Google a fost restructurat si a luat nastere Alphabet, CEO-ul noii entitati a devenit Larry Page, iar la conducerea Google a fost promovat Sundar Pichai.

Dupa 17 ani in cadrul Google si mai apoi Alphabet, Eric Schmidt isi va continua munca in cadrul companiei in functie de technical advisor - consilier pentru stiinta si tehnologie - dar va ramane in consiliu.

Un nou director ar putea fi anuntat la urmatoarea sedinta a consiliului, ce va avea loc luna urmatoare. Este posibil ca urmatorul director sa nu primeasca si rol executiv.

Nascut in 1955, Eric Emerson Schmidt se claseaza pe locul 119 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume din 2017, cu o avere estimata la 11,1 miliarde de dolari. Impreuna cu sotia sa, acesta pus bazele organizatiei filantropice Schmidt Family Foundation in 2006.

Citeste si

Avertisment de la seful Google: Internetul va dispareaSemnal de alarma de la Google: Chinezii chiar sunt buni in inteligenta artificiala. Si vor folosi asta in Armata! ...citeste mai departe despre "Eric Schmidt renunta la functia de director executiv al Alphabet" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eric Schmidt Google , #Stiri Internet