Esti dependent de gadget-uri? Intra la "dieta digitala"

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 18:53
2052 citiri
Esti dependent de gadget-uri? Intra la "dieta digitala"

A tine pasul cu tehnologia poate fi coplesitor si poate crea dependenta. Multi dintre noi ajung in situatia in care nu mai diferentiaza jobul de viata personala. Nu e nevoie sa renunti complet la "puterile" produselor tech, insa invata sa le controlezi. Iata cateva sfaturi pentru a scapa de dependenta de gadget-uri.

Contactul "face-to-face"

Limiteaza numarul de e-mail-uri sau de mesaje pe care ai tendinta de a le trimite vecinilor de birou. Arata-le personalitatea ta, lasa-i sa te descopere si demonstreaza-le ca poti fi si o persoana sociabila.

Nu iti imagina ca daca trimiti 100 de e-mail-uri "frumos editate" vei obtine acea promovare pe care ti-o doresti cu disperare. Fa apel la inteligenta emotionala. Sefii cu siguranta vor aprecia o persoana care stie sa comunice cu colectivul in detrimentul uneia care este numita "soarece de calculator".

Aliaza-te cu "dusmanul" pentru a-l inlatura

Instaleaza-ti programe de gestionare a timpului.

Uneori suntem nevoiti sa externalizam auto controlul pentru a fi productivi.

Vestea buna e ca ai de unde alege.

Unul din cele mai bune programe se numeste RescueTime, care iti ofera o privire de ansamblu asupra timpului tau. Iti va fi mult mai usor sa vezi pe ce anume se duc secundele din viata ta si, in felul acesta vei avea ocazia sa te auto-evaluezi.

Lasa smartphone-ul din mana

Nu lasa impresia unui "workhoolic". Cand iesi in oras cu colegii, lasa-ti smartphone-ul in buzunar sau in poseta.

Incearca sa nu stai cu telefonul in mana ca si cum ai fi pe picior de plecare.

Stabileste-ti limitele "tech"

Incearca sa-ti incepi ziua fara gadgeturi.

De asemenea, indeparteaza smartphone-ul de locul in care dormi si nu te avanta sa raspunzi la e-mail-uri la 2 dimineata fiindca nu vei face o impresie prea buna.

Tu esti singurul care iti poate impune anumite bariere. Fii sigur ca putina ordine in orarul zilnic iti va prinde bine si la locul de munca.

Ia-ti jobul in serios, insa in timpul liber traieste-ti viata.

Prioritizeaza-ti task-urile

Incearca sa termini un task inainte de a incepe altul.

Un numar tot mai mare de studii arata capacitatea omului de a fi multitasking, insa de multe ori riscam sa facem greseli incorigibile in momentul in care lucram in paralel la mai multe proiecte.

Nu iti incarca ecranul monitorului cu tab-uri pe care nu le utilizezi.

Incearca sa nu iti obosesti privirea concentrandu-te la mai multe proiecte.

Expertii in HR si medicii deopotriva considera ca un numar de 5 tab-uri deschise in browser este mai mult decat suficient pentru a-ti face treaba si pentru a nu te simti "bombardat".

Secretele unei "diete digitale" sunt constientizarea si auto-controlul, iar efectele se vor vedea imediat: vei fi mult mai productiv si-ti vei vedea propria viata cu alti ochi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei a lansat oficial, în China, noua serie de telefoane, Huawei Pura 70. Seria include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Cele mai noi modele de la Huawei au o...
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#gadget, #smartphone, #dependent de gadget-uri, #job, #produse tech, #dependenta de smartphone, #task, #multitasking, #workahoolic , #Stiri Internet