Expert in Facebook la BBC, despre asaltul stirilor false si cum ne putem apara - Interviu

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 17:30
1794 citiri
Expert in Facebook la BBC, despre asaltul stirilor false si cum ne putem apara - Interviu
Foto: Parlamentul European

Rowan Kerek Robertson a fost coordonatoarea platformelor sociale (Facebook, Twitter, etc.) pentru BBC Television din 2011 pana in 2014. Acum si-a infiintat propria companie de consultanta si lucreaza in continuare pentru BBC, dezvoltand proiecte specifice din zona de Social Media.

Prezenta la conferinta Directoratului de Media a Parlamentului European dedicata provocarilor din mass-media actuala, Rowan Kerek Robertson a acordat un interviu pentru Ziare.com.

Cum se impaca standardele jurnalistice cu ceea ce se intampla in universul social-media?

BBC are un continut foarte diferit. Continut care e realizat cu intentia de a ajunge la cat mai multi oameni. Pe retelele sociale, de exemplu pe Twitter, BBC incearca sa livreze fragmente de continut pe care nu-l poate transmite prin mijloace traditionale sau nu are formule eficiente sa-l publice pe diversele site-uri pe care le detine. E mult mai usor si mult mai rapid sa postezi un tweet ca sa anunti un eveniment, iar, apoi sa-l... citeste mai departe despre "Expert in Facebook la BBC, despre asaltul stirilor false si cum ne putem apara - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook stiri false, #stiri false social media , #Stiri Internet