Facebook a castigat o importanta batalie in justitie: Poate urmari ce faci online, chiar daca nu ai cont

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 12:25
1048 citiri
Facebook a castigat o importanta batalie in justitie: Poate urmari ce faci online, chiar daca nu ai cont
Foto: Facebook

Facebook poate urmari activitatea utilizatorilor de Internet, chiar daca nu au cont pe reteaua sociala - aceasta este decizia data recent de Curtea de Apel de la Bruxelles, intr-un proces important pentru cetatenii belgieni.

Verdictul dat, miercuri, de Curtea de Apel din Bruxelles este in contradictie cu rezultatul primului proces pe aceasta tema, arata Ars Technica.

Anul trecut, Facebook a pierdut in prima instanta procesul cu autoritatea pentru protectia datelor personale din Belgia, iar tribunalul respectiv a decis ca reteaua sociala sa nu mai urmareasca belgienii care nu au cont, dar si sa plateasca o amenda de 250.000 de euro. Compania nu a fost multumita de rezultat, asa ca a atacat decizia.

Astfel, judecatorii Curtii de Apel au dat, miercuri, un verdict favorabil Facebook si au precizat ca doar Irlanda, unde compania are sediul european, are jurisdictie asupra modului in care reteaua sociala foloseste datele cetatenilor europeni.

Presedintele autoritatii pentru ...citeste mai departe despre "Facebook a castigat o importanta batalie in justitie: Poate urmari ce faci online, chiar daca nu ai cont" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook proces protectia datelor Belgia, #protectie date Facebook, #facebook intimitate , #Stiri Internet