Facebook a contribuit cu 15,3 miliarde de dolari la economia Europei

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 18:40
1307 citiri
Facebook a contribuit cu 15,3 miliarde de dolari la economia Europei

Facebook a contribuit cu 15,3 miliarde de dolawri la economia Europei anul trecut, a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer in cadrul Facebook.

Sandberg a declarat, in cadrul Digital Life Design, ca social media redeseneaza oportunitatile de crestere a economiei. Social media, a spus oficialul Facebook, a generat 230.000 de slujbe in Europa, doar anul trecut, potrivit Venture Beat.

Sandberg a citat aceste cifre dintr-un studiu realizat de Facebook impreuna cu Deloitte. Studiul a fost lansat marti, iar Facebook a anuntat, de asemenea, ca porneste un nou program de ajutor pentru firmele mici si mijlocii. Facebook va da un credit in valoare de 100 de euro unui numar de 50.000 de firme, pentru activitatide marketing.

Sandberg a subliniat succesul Spotify pe platforma Facebook. Spotify si-a adaugat sapte milioane de utilizatori in ultimele sase luni de cand s-a lansat in Statele Unite cu Facebook, iar in prezent are 2,5 milioane de clienti platitori.

Oficialul Facebook a vorbit despre succesul marilor branduri datorita Facebook. Distanta dintre o persoana si un milion de persoane, pentru un brand, este parcursa in doar patru pasi pe Facebook, a mai spus Sandberg.

Burberry, a afirmat Sandberg, este unul dintre exemplele de succes pe Facebook. Brandul a lansat exclusiv pe Facebook parfumul "Body" si a folosit reteaua sociala pentru a distribui 2.000 de mostre in doua saptamani. Cel mai important aspect pentru Burbery, a spus Sandberg, a fost faptul ca aceasta companie a putut livra mostre catre oameni care isi doreau cu adevarat sa incerce noul parfum. In prezent, Burbery cheltuieste majoritatea bugetului de marketing pe Facebook, a spus oficialul retelelei sociale.

Sheryl Sandberg a fost inclusa in 2011 in Topul Fortune al celor mai puternice femei din lume in ultimii patru ani. Detinand functia de Chief Operating Officer al Facebook din 2008, Sandberg se ocupa de tot, de la operatiunile de business pana la politica de relatii publice.

Anterior, Sandberg a fost vicepresedintele de operatiuni al Google, avand un rol important in lansarea programelor AdWords si AdSense.

De asemenea, a fost seful de personal al Departamentului de Trezorerie pe vremea lui Bill Clinton si economist al Bancii Mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook pentru companii, #facebook profituri, #facebook bani online , #Stiri Internet