Facebook a inceput sa verifice fotografiile si videoclipurile, ca sa scape de fake news

Vineri, 30 Martie 2018, ora 10:41
1251 citiri
Facebook a inceput sa verifice fotografiile si videoclipurile, ca sa scape de fake news
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a inceput in aceasta saptamana sa verifice fotografiile si clipurile postate in incercarea de a reduce stirile false si furtul de date care au afectat reteaua in ultima perioada.

In ultima vreme, reprezentantii retelei au incercat diverse modalitati pentru a stopa raspandirea stirilor false. Verificarea datelor a inceput miercuri in Franta, cu sprijinul AFP si va fi extinsa in mai multe tari, a anuntat Tessa Lyons, manager in cadrul Facebook, citat de Reuters.

Lyons nu a spus ce criterii folosesc Facebook sau AFP pentru a evalua fotografiile si videoclipurile sau cat de mult pot fi acestea editate inainte de a fi considerate false.

Pana in momentul de fata niciun reprezentant AFP nu a comentat informatia.

In ultimele luni, Facebook s-a confruntat cu diverse plangeri care variaza de la raspandirea stirilor false, la folosirea retelei pentru manipularea alegerilor si pentru colectarea datelor a peste 50 de milioane de persoane. In ultimele zile, actiunile Facebook au scazut foarte mult in contextul scandalulului Cambridge Analytica.

Scandalul Cambridge Analytica: Playboy si-a sters mai multe pagini oficiale de FacebookMozilla isi ajuta utilizatorii sa nu mai fie urmariti de FacebookAncheta federala din SUA impotriva Facebook a provocat o scadere abrupta pe bursa a actiunilorUE pune presiune pe Facebook sa ofere explicatii in scandalul Cambridge AnalyticaCel mai simplu ghid prin care afli tot ce stie Facebook despre tine

A.G. ...citeste mai departe despre "Facebook a inceput sa verifice fotografiile si videoclipurile, ca sa scape de fake news" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook verificare fotografii videoclipuri, #Facebook verificare fotografii, #Facebook stiri false , #Stiri Internet