Facebook a lansat o versiune de Messenger pentru copii, unde parintii au controlul (Video)

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 07:23
1063 citiri
Facebook a lansat o versiune de Messenger pentru copii, unde parintii au controlul (Video)
Foto: captura video YouTube/Josh Constine

Facebook a lansat, luni, in Statele Unite, o versiune a serviciului de mesagerie Messenger destinata copiilor.

Messenger Kids este o aplicatie "de mesagerie video si text conceputa pentru ca cei mici sa isi poata contacta familia si prietenii aprobati de catre parintii lor", care pot "controla intreaga lista de contacte", a explicat compania intr-un comunicat citat de AFP.

In cadrul acestei versiuni, "nu exista publicitate, nici achizitii in aplicatie", a mentionat Facebook, care a publicat cu ocazia acestei lansari o serie de masuri de precautie pentru protejarea sigurantei copiilor si a vietii lor private.

"Vrem sa ne asiguram ca utilizarea tehnologiei de catre copiii nostri este un lucru pozitiv, sigur si adaptat varstei lor", a afirmat compania din California, precizand ca aplicatia respecta reglementarile privind protectia copiilor pe Internet.

Messenger Kids este in prezent disponibila numai pe dispozitivele marcii Apple si doar in Statele Unite, a mentionat Facebook, care a adaugat ca serviciul va fi disponibil prin intermediul magazinelor de aplicatii online ale Amazon si Google.

Odata descarcata aplicatia, parintii creeaza un cont pe Messenger Kids pentru copiii lor prin intermediul propriului cont de Facebook si, astfel, au posibilitatea de a autoriza sau nu anumite contacte in lista de prieteni a celor mici.

Versiunea clasica de Messenger este utilizata de peste un miliard de persoane, precizeaza sursa citata.

...citeste mai departe despre "Facebook a lansat o versiune de Messenger pentru copii, unde parintii au controlul (Video)" pe Ziare.com

#Facebook Messenger Kids , #Stiri Internet