Facebook continua lupta cu stirile false si face schimbari radicale la sectiunea Trending

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 12:01
1314 citiri
Facebook continua lupta cu stirile false si face schimbari radicale la sectiunea Trending
Foto: Facebook/Facebook

Dupa ce in sectiunea "Trending" a retelei Facebook au tot fost afisate stiri false, multe venite de pe site-uri create in Europa si favorizandu-l pe Trump in campania electorala, compania a anuntat ca ia masuri ca acest lucru sa nu se mai intample.

Miercuri, Facebook a anuntat ca, desi nu renunta la controversatul "Trending", in aceasta sectiune de stiri nu vor mai fi afisate temele cel mai dezbatute, ci cele abordate de cat mai multe publicatii si site-uri.

Astfel, ce apare acolo va reflecta mai fidel realitatea si informatiile vor fi dintr-o gama mai larga de evenimente, acoperita de presa, a declarat din partea Facebook Will Cathcart, citat de Business Insider.

Sub tema extrem de populara, enuntata prin cateva cuvinte-cheie, va fi afisat un titlu al unei publicatii sau site, care dezbate subiectul respectiv.

O alta schimbare anuntata miercuri este aceea ca internautii dintr-o "regiune" (in realitate tara, indiferent de marimea ei) vor avea aceleasi subiecte afisate in sectiunea "Trending". Astfel, toti americanii vor vedea acelasi lucru in aceasta sectiune, in timp ce toti romanii altceva.

"Facebook-ul nu va mai fi personalizat in functie de interesele personale", a transmis compania.

Dupa scandalul de anul trecut, Facebook si-a concediat editorii si a angajat o echipa care sa comunice cu organele de presa, astfel incat riscul ca stiri false care sa fie afisate pe reteaua sociala sa fie mai mic. Cea care va intermedia relatiile cu presa este Campbell Brown, fost jurnalist NBC.

Ceea ce s-a intamplat in vara, amploarea stirilor false promovate prin intermediul Facebook, a fost un fenomen fara precedent, importanta informatiilor fiind stabilita de numarul de aprecieri din partea utilizatorilor si nu dupa valoarea si calitatea lor.

Facebook lucreaza in prezent si cu echipe independente care verifica veridicitatea informatiilor, asa cum e Snopes sau The Facebook Journalism Project. ...citeste mai departe despre "Facebook continua lupta cu stirile false si face schimbari radicale la sectiunea Trending" pe Ziare.com

#Facebook masuri stiri false, #Facebook schimbari Trending, #Facebook stiri relevante , #Stiri Internet