Facebook face orice pentru bani. Iata ce le pregateste utilizatorilor de Messenger

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 20:38
1093 citiri
Facebook face orice pentru bani. Iata ce le pregateste utilizatorilor de Messenger
Foto: Facebook/Facebook Messenger

Facebook va permite inserarea de reclame in pagina de start a serviciului sau de mesagerie instantanee, Messenger, a anuntat compania americana.

Aceasta initiativa reprezinta o noua modalitate pentru celebra retea de socializare de a-si creste veniturile obtinute din publicitate, informeaza AFP.

Dupa teste "promitatoare" in Australia si in Thailanda, "reclamele din Messenger sunt generalizate", a declarat compania intr-un comunicat, subliniind faptul ca 1,2 miliarde de persoane utilizeaza serviciul Messenger cu regularitate.

Facebook a invitat agentiile de publicitate sa creeze reclame pentru pagina de start a aplicatiei mobile Messenger, care vor permite acestor companii sa se adreseze unui numar mai mare de utilizatori.

In prezent, agentiile de publicitate pot sa contacteze doar utilizatorii serviciului Messenger care au avut deja o conversatie cu aceste companii.

Facebook nu a precizat data la care publicul larg va incepe sa vada aceste reclame in meniul de start al aplicatiei Messenger.

Anuntul a fost facut in contextul in care Facebook cauta noi metode pentru a-si creste cota de piata in cadrul publicitatii digitale, care reprezinta partea principala a cifrei sale de afaceri.

Reteaua de socializare, care a depasit recent pragul de 2 miliarde de utilizatori lunari, a ajuns la saturatie: nu mai exista locuri in care pot fi plasate mai multe reclame - de aici decizia de a deschide serviciul Messenger agentiilor de publicitate.

Citeste si Facebook isi transforma sediul din Silicon Valley intr-un sat ...citeste mai departe despre "Facebook face orice pentru bani. Iata ce le pregateste utilizatorilor de Messenger" pe Ziare.com

#Facebook Messenger reclame, #reclama Facebook Messenger , #Stiri Internet